Praktische faciliteiten

Voor u als bewoner zijn er diverse faciliteiten en voorzieningen:

Kapper

Binnen Wittenbergzorg werken twee kappers op afspraak. De kapper is een zelfstandig ondernemer en bepaalt zelf tarieven voor deze dienstverlening. Bij de EVV’er kunt u informatie opvragen over deze kappers. De kapper behandelt u in uw eigen kamer of appartement.

Pedicure

We hebben een gediplomeerde pedicure, die werkt op afspraak. De noodzaak van deze zorg is in uw zorgplan opgenomen. Wittenbergzorg vergoedt de inzet van de pedicure voor bewoners in de langdurige zorg vanaf ZZP 4.

Is pedicurezorg niet noodzakelijk, maar wel door u gewenst? Ook dan kunt u van de pedicure gebruikmaken. De pedicure is een zelfstandig ondernemer en bepaalt zelf tarieven voor de dienstverlening. De EVV’er brengt u graag in contact.

Overige extra zorg

Wittenbergzorg heeft een ergotherapeute, fysiotherapeut, diëtiste, psycholoog, logopedist, tandarts, maatschappelijk werker en specialist ouderengeneeskunde. Deze worden ingezet als dat nodig is.

Maaltijden en restaurant

Houdt u van samen eten? In ons restaurant De Gastenhof kunt u dagelijks gebruikmaken van een gezellige, gezamenlijke maaltijd. U kunt voor de warme maaltijden kiezen uit verschillende menu’s. Deze maaltijden worden op ambachtelijke wijze bereid door onze eigen koks. Ook vrienden en familie zijn van harte welkom om mee te eten. Hiervoor wordt een kleine vergoeding gevraagd. Dit kunt u een dag van tevoren doorgeven bij de receptie. Eet u liever in uw eigen appartement? U bepaalt het zelf.

Ergotherapeute, fysiotherapeut, diëtiste, psycholoog, logopedist, tandarts, maatschappelijk werker, specialist ouderengeneeskunde

Deze uiteenlopende deskundigheid heeft Wittenbergzorg in huis en wordt ingezet als dat nodig is.

Welzijnspas

U kunt bij ons een welzijnsabonnement afnemen. U ontvangt dan een welzijnspas. Deze pas geeft u verschillende rechten en voordelen bij het bezoeken van restaurant De Gastenhof (dit geldt zowel voor de bewoners als voor hun bezoek) en bij deelname aan activiteiten in De Wittenberg of bij ons steunpunt in Waardenburg.

Deelname aan de normale activiteiten op de afdeling (voor intramurale bewoners) of in De Gastenhof is gratis. Voor deelname aan recreatieve activiteiten kan een bijdrage gevraagd worden. Dit betreft onder andere: bingo, bloemschikken, kaarten maken of andere creatieve middagen. Deze kunnen via de welzijnspas afgerekend worden.