Woonmogelijkheden

Zelf zoveel mogelijk de regie over uw leven houden? Dan past wonen via Wittenbergzorg goed bij u. Wat u nog wél kunt, dat is waar onze medewerkers naar kijken. We bevorderen zelfredzaamheid, ook als lichamelijke mogelijkheden beperkter worden. Spreken onderstaande uitgangspunten u ook aan?

  • zo zelfstandig mogelijk wonen
  • alle zorg die nodig is binnen handbereik
  • een veilige, gezellige omgeving
  • uw bezoek is welkom wanneer u dat wilt
  • goede voorzieningen en leuke activiteiten
  • op een mooie locatie in Haaften

Bij Wittenbergzorg woont u zelfstandig in een appartement. Bij noodzakelijke zorg en dienstverlening doet u een beroep op onze medewerkers. Voor uw persoonlijke verzorging en begeleiding overleggen we met u. We proberen zoveel mogelijk aan uw wensen tegemoet te komen. Wat die wensen zijn, hebben we samen met u besproken en vastgelegd in uw zorgleefplan.

Vraag naar de mogelijkheden!

Benieuwd wat voor u een passende oplossing is? Neem contact op met ons Zorg Advies Punt voor meer informatie en hulp. Wij denken graag met u mee!

Woningen

De woningen in woonzorgcentrum De Wittenberg zijn verdeeld over verschillende afdelingen. Bewoners hebben op deze afdelingen een eigen kamer. Daarnaast zijn er gemeenschappelijke woonkamers. Er wonen tien tot vijftien personen op een afdeling. Elke afdeling heeft een eigen naam, karakter en zorgbehoefte.

Rijnhof/Giessenhof
Deze afdeling is op de begane grond, met uitzicht op de tuin, en is bestemd voor cliënten met somatische klachten. Bij somatische klachten is sprake van duidelijke lichamelijke klachten.

Waalhof
Ook de Waalhof is er voor cliënten met somatische klachten. Deze afdeling bevindt zich op de eerste verdieping.

Betuwehof
Deze afdeling is ook op de eerste verdieping, maar is voor psychogeriatrische (pg) cliënten. Pg-zorg is voor bewoners met geestelijke klachten, zoals dementie.

Kriekenhof
Ook deze afdeling is ook voor pg-cliënten, maar bevindt zich op de tweede verdieping. Er wonen 22 mensen, verdeeld over drie huiskamers. Deze kleine huiskamers zorgen voor rust en een vertrouwde sfeer.

Aanleunwoningen
Naast de woningen in het woonzorgcentrum zijn er ook aanleunwoningen; Kempkeshof (22 woningen) en Hoekland (12 woningen). Bewoners hiervan kunnen zorg van Wittenbergzorg inkopen. De woningen worden gehuurd van een woningcorporatie. Als bewoner kunt u meedoen met de activiteiten die het team Welzijn (activiteitencoaches/dagbesteding) organiseert.

Tijdelijk wonen

Het komt voor dat ouderen tijdelijk niet meer zelfstandig kunnen wonen, bijvoorbeeld na een operatie. Wittenbergzorg biedt daarvoor tijdelijke opnamemogelijkheden. Een indicatie hiervoor wordt door het ziekenhuis of de huisarts afgegeven.

Ons Zorg Advies Punt geeft u meer informatie over tijdelijk wonen bij Wittenbergzorg.