Mogelijkheden

Actief of creatief bezig zijn, samen met anderen. Het kan allemaal bij de dagbesteding van Wittenbergzorg. Onze activiteitenbegeleiders bieden u een interessant en afwisselend programma met vaste onderdelen en thema’s.

Activiteiten

De activiteiten vinden vooral plaats in De Bloemenhof. U kunt bijvoorbeeld zingen in het koor, luisteren naar muziek, een voorstelling bekijken, handwerken en andere creatieve bezigheden verrichten. U kunt ook deelnemen aan Meer Bewegen voor Ouderen en geheugentraining.

Persoonlijke aandacht

De vele vrijwilligers in De Wittenberg zijn er voor extra persoonlijke aandacht tijdens de activiteiten. U kunt een gesprek hebben met een vrijwilliger of begeleiding krijgen bij een activiteit die u leuk vindt. Bijvoorbeeld wandelen, de krant lezen of een partijtje schaken.

Voorbeeld van een dagprogramma

  • Om 10.00 uur drinken we een kop koffie of thee in De Bloemenhof. Samen bespreken we het laatste nieuws.
  • Rond 10.30 hebben we een activiteit, denk aan; geheugentraining, gym, een wandeling of op de duofiets, een spel, bakken, bloemschikken, bingo, zingen.
  • Om 12.00 uur hebben we de warme maaltijd
  • Om 13.00 uur een rustmoment
  • Om 13.30 uur voor de liefhebbers een activiteit: wandeling of tafelspellen
  • Om 14.00 uur drinken we koffie en thee
  • Om 14.30 uur hebben we een middagactiviteit
  • Rond 15.30/15.45 uur komt onze chauffeur de mensen weer ophalen

Op dinsdag hebben we een extra groep dagbesteding in de Wittenberg. Dit is dagbesteding Haaften. Deze groep hanteert dezelfde dagstructuur, maar richt zich met name op het buitenwerk. Zij verzorgen de schapen, de kippen en houden bijvoorbeeld het terras schoon.

Zelf een suggestie?

Heeft u zelf ook een suggestie voor activiteiten of ontspanning? Laat het ons weten, dan kijken we naar de mogelijkheden.

Individuele begeleiding

Woont u nog zelfstandig, maar ervaart u problemen? Heeft u moeite met het onthouden van afspraken met bijvoorbeeld de fysiotherapeut. Of weet u soms niet meer hoe de telefoon werkt, hoe u bij de winkel moet komen of welke boodschappen u nodig heeft? Wittenbergzorg biedt individuele begeleiding. Onze activiteitencoach van team Welzijn kan u hierin helpen. Samen drinken we gezellig koffie of thee, bespreken we het probleem en kijken we samen naar een oplossing.

Hoe krijg ik individuele begeleiding?

U kunt een aanvraag doen voor indivivduele begeleiding via het Wmo-loket van de gemeente West Betuwe. Zij geven een indicatie voor individuele begeleiding. Ook is het mogelijk om individuele begeleiding particulier, vanuit een pgb of vanuit de Wet Langdurige Zorg te betalen.