Vrijwilligerswerk

Wij zijn Wittenbergzorg. Een protestant-christelijke zorginstelling met een woonzorgcentrum in Haaften en Zorg aan Huis in de West-Betuwe. Warmte en waardigheid. Dat is wat wij onze ouderen graag willen geven. Wil jij daar een aantal uren in de week aan bijdragen?

Wat doe je als vrijwilliger?

Wittenbergzorg is regelmatig op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Je verricht taken die niet direct met de verzorging te maken hebben. Bijvoorbeeld het schenken van koffie en thee, helpen bij de activiteitenbegeleiding, bustochten en festiviteiten en het rondbrengen van maaltijden. Sommige vrijwilligers bezoeken bewoners die daar prijs op stellen.

Op dit moment zijn wij op zoek naar:

 

  • een gastvrouw of gastheer bij de receptie van De Wittenberg. U staat bezoekers te woord, maakt gasten wegwijs, doet licht administratief werk, neemt de telefoon op, bezorgt post en serveert eten en drinken aan onze bewoners. Het gaat om verschillende doordeweekse dagdelen, van 8.30 tot 12.45 uur of van 12.45 tot 17.00 uur.
  • chauffeurs voor de rolstoelbus, iemand die kan rijden als onze vaste chauffeur afwezig is. U haalt cliënten op werkdagen in de ochtend op en brengt hen aan het einde van de middag weer thuis.
  • voor de dagbesteding iemand die ons met enthousiasme kan ondersteunen bij de dagelijkse activiteiten en de warme maaltijd. Dit kan gaan om een hele dag of om een dagdeel.
  • vrijwillig(st)ers voor onze activiteiten in de Gastenhof. Daar is van maandag tot en met vrijdag een activiteitencoach aanwezig om samen met bewoners, bezoekers en vrijwilligers leuke activiteiten te organiseren. Denkt u hierbij aan bloemschikken, bingo, beweegactiviteiten, diverse spellen, geheugentrainingen en zanguurtjes.

Bijeenkomsten en cursussen

Ter ondersteuning van het vrijwilligerswerk organiseert Wittenbergzorg regelmatig vrijwilligersbijeenkomsten. Daar worden vragen en actuele onderwerpen besproken. Indien nodig volg je een korte cursus, bijvoorbeeld over dementie.

Verzekering

Voor de vrijwilligers is een collectieve WA-verzekering afgesloten. Je verricht je werkzaamheden op basis van een vrijwilligersovereenkomst.

 

 

Kwaliteitsonderscheiding

Wittenbergzorg heeft het vrijwilligerswerk goed geregeld. De kwaliteitsonderscheiding Vrijwillige Inzet Goed Geregeld bevestigt dit. In het rapport komt naar voren dat de vrijwilligers bij Wittenbergzorg gemotiveerd zijn, dat men elkaar kent en zorg draagt voor elkaar. De loyaliteit van de vrijwilligers is bewonderenswaardig en ze voelen zich erg gewaardeerd.

Interesse

We zijn dringend op zoek naar vrijwilligers voor allerlei taken op verschillende dagdelen en afdelingen; als gastvrouw, bij de receptie, de dagbesteding of als chauffeur van de rolstoelbus. Wil je direct meer weten? Neem dan contact op met Chantal van Essen, telefoon: 0418 – 59 49 00 of e-mail: cvessen@wittenbergzorg.nl.