“Zorg voor elkaar, ook als collega’s!”

Als Mariska van Zuijdam (21) werken bij Wittenbergzorg kort moet omschrijven, doet ze dat zo: “Zorg voor elkaar, ook als collega’s onderling.” Het is het motto van Wittenbergzorg als het gaat om cliënten, maar Mariska ervaart dit in ook hoe de collega’s van de afdeling met elkaar omgaan. “We hebben het heel gezellig en de samenwerking is goed. Met elkaar zoeken we het beste voor de bewoners!”

Mariska kende Wittenbergzorg ‘van horen zeggen’. “Wat bekenden van mij werkten er, mijn ouders gingen er weleens op bezoek bij familie en het is lekker dichtbij. Dat was handig toen ik nog geen rijbewijs had.”

Groeimogelijkheden

“Ik ben begonnen met vakantiewerk op de afdeling Kriekenhof.” Mariska deed het eerste jaar van de bbl-opleiding tot Verzorgende niveau 3. “In het tweede jaar kwam ik hier stagelopen op de afdeling Waalhof. Dat beviel zó goed dat ik ben geswitcht naar werken en leren (bol). Op deze afdeling heb ik het derde jaar afgerond. Nu ben ik verder aan het leren voor Verpleegkundige niveau 4, het zit er bijna op! Ik krijg een aantal uren in de week van Wittenbergzorg om naar school te gaan. Tussendoor heb ik nog een opleiding voor EVV’er gedaan.” Lachend voegt Mariska toe: “Ik ben een voorbeeld van de groeimogelijkheden bij Wittenbergzorg! Ze stimuleren mij daarin. De praktijkbegeleider weet dat ik van uitdagingen houd. Ze gaat met mij in gesprek om te kijken wat bij mij past en waarin ik verder kan leren. Na niveau 4 zou dat een specialisatie kunnen zijn, bijvoorbeeld aanspreekpunt voor de Wet zorg en dwang.”

Fijn team

Op haar afdeling heeft Mariska het erg naar haar zin. “We hebben een heel fijn team! Het is gezellig met elkaar en de samenwerking is goed. Het motto voor Wittenbergzorg, ‘Zorg voor elkaar’, zie ik ook terug bij collega’s onderling. We hebben oog voor elkaar en houden rekening met elkaar. Samen proberen we de beste zorg aan onze bewoners te geven.”

Klein en persoonlijk

Mariska vindt het fijn dat Wittenbergzorg klein is en in dorp staat. “Dat maakt het persoonlijker. Je herkent waar de bewoners vandaan komen. Als ze bijvoorbeeld praten over winkels waar ze hun boodschappen haalden, dan weet je al snel waar het over gaat. Sommige bewoners spreken dialect, dat ken ik en versta ik.

Voor de bewoners doen we heel veel: houdt iemand van een gekookt eitje bij het ontbijt, dan zorgen we daarvoor. We hebben daar als Wittenbergzorg in de afgelopen tijd meer oog voor gekregen. We hebben het unieke levensverhaal van iedereen vastgelegd. Daardoor kennen we iedereen goed en kunnen we nog beter inspelen op de behoeften en gewoontes van de bewoners. Zo geven we de meest warme en liefdevolle zorg. En dat geeft mij zoveel plezier in m’n werk!

Word jij enthousiast van het verhaal van Mariska? Kom dan eens met ons praten! Bel ons op (0418) 59 46 48 of mail naar vacature@wittenbergzorg.nl. Hier vind je onze vacatures, maar open sollicitaties zijn ook altijd welkom.