“Mijn cliënten, daar ga ik voor door het vuur!”

Divera’s plan was kraamverzorgster worden, maar tijdens haar vakantiebaan in een woonzorgcentrum verloor ze haar hart aan de ouderenzorg. In haar loopbaan groeide ze van Helpende door naar EVV’er en switchte ze van intramuraal naar de wijk. Daar zet ze zich helemaal in voor haar cliënten: “Ik ga voor hen door het vuur!”

Divera (36 jaar) was er als 16-jarige van overtuigd dat ze kraamverzorgster wilde worden. De inschrijving voor de opleiding was al rond, toen Divera begon aan haar vakantiebaan in een woonzorgcentrum. Ze vond het daar zó ontzettend leuk, dat ze net voor de start van het schooljaar solliciteerde naar een opleidingsplek in het woonzorgcentrum en haar opleiding omzette naar Helpende.

Saamhorigheid

Divera: “Na mijn opleiding tot Helpende kon ik in het tweede jaar Verzorgende niveau 3 instromen. Na het halen van mijn diploma werd mijn opleidingsplek mijn werk. Ik werkte er zeventien jaar.” Divera werkt nu drie jaar bij Wittenbergzorg. “Via via hoorde ik positieve verhalen over Wittenbergzorg. Ik ben op gesprek gegaan. Dat voelde goed! De christelijke identiteit sprak me aan. Ik merkte een goede sfeer en saamhorigheid onder de collega’s. Toen ik ook nog ingedeeld kon worden op vaste dagen heb ik de overstap gemaakt. Daar heb ik nog geen dag spijt van en ik hoop hier nog heel veel jaren te werken!”

Bij Wittenbergzorg krijgt Divera alle ruimte zich verder te ontwikkelen. “Ik voerde in de praktijk al veel EVV-taken uit. Binnenkort start ik met een EVV-opleiding, waar ik een erkend diploma mee kan halen. Wittenbergzorg betaalt de kosten van deze opleiding en ik kan mijn uren declareren. Op mijn wensenlijstje staat ook nog Verpleegkunde niveau 4, maar dat moet ook bij mijn thuissituatie passen.”

Persoonsgericht

“Ik wilde graag echt wat anders, daarom ben ik van intramuraal bij mijn vorige werkgever geswitcht naar de wijk (Zorg aan huis) bij Wittenbergzorg. En ik vind het zo mooi! Je komt bij de cliënt thuis, in hún domein. Je doet de deur open, komt bij iemand binnen en krijgt direct een beeld van wie iemand is. Daar stem je je zorg op af. We werken in vaste teams en ik kom regelmatig bij dezelfde mensen. Als ik het vertrouwen gewonnen heb, merk ik dat ze dingen met me delen. Ik kan dus echt persoonsgericht werken en mijn cliënt de zorg geven die ze willen. En af en toe sla ik een arm om hen heen, dat hebben ze zo nodig! Ja, ik ga voor hen door het vuur!”

Word jij enthousiast van het verhaal van Divera? Kom dan eens met ons praten! Bel ons op (0418) 59 46 48 of mail naar vacature@wittenbergzorg.nl. Hier vind je onze vacatures, maar open sollicitaties zijn ook altijd welkom.