Zorg aan Huis naar Santé Partners

Wittenbergzorg heeft op dinsdag 10 januari jl. aan haar medewerkers en cliënten bekendgemaakt dat zij het voornemen heeft om de Zorg aan Huis per 1 april 2023 over te dragen aan Santé Partners in Tiel. Alle cliënten blijven na de overgang dezelfde professionele zorg van hun vertrouwde medewerker ontvangen. Alle medewerkers behouden hun baan.

De thuiszorg van Wittenbergzorg had de afgelopen drie jaren te maken met forse verliezen. Het afgelopen jaar is er hard gewerkt om het tij te keren: de onrendabele zorg is afgestoten, er werd beter gepland en efficiënter gewerkt. De huidige omstandigheden zoals de reistijd, de zorgkostenplafonds van de verzekeraars en de te lage tarieven maken dat ook de begroting voor 2023 negatief is. Het gaat om 150 cliënten en 60 medewerkers.

Peter de Wit, bestuurder a.i., noemt het een pijnlijke beslissing: “Het was zeker niet onze bedoeling om afscheid te nemen van de Zorg aan Huis. We leveren volgens Prezo kwalitatief zeer goede zorg en cliënten geven ons bij onderzoeken altijd een goede beoordeling. De medewerkers hebben enorme inzet getoond om de productiviteit te verbeteren. Eind oktober werd het landelijke integrale zorgakkoord (IZA) bekend, waarin fors hogere tarieven werden beloofd. Die kwamen er echter niet in de door de zorgverzekeraars aangeboden contracten voor 2023. Dat maakt dat het financieel toch niet uit kan.”

Het betreft nu nog een voornemen. Wittenbergzorg werkt aan de formele invulling o.a. door het vragen van een advies van de cliëntenraden, de ondernemingsraden en de Nederlandse Zorg Autoriteit.

Wittenbergzorg verleent sinds 2007 Zorg aan Huis in de gemeente West Betuwe. Er zijn twee steunpunten: één in Waardenburg en één in Herwijnen. Aan de zorg in het woonzorgcentrum van Wittenbergzorg in Haaften en de dienstverlening van het team Welzijn verandert niets.

Santé Partners is een betrouwbare zorgorganisatie met een breed pallet aan diensten. Zij werken samen met partners in de regio en het netwerk rond de cliënt, zodat mensen in hun eigen omgeving een zo goed mogelijk leven kunnen leiden.