Wittenbergzorg start klas voor zij-instromers

Wittenbergzorg start op 16 november met vier opleidingsplekken voor zij-instromers. Zij-instromers zijn mensen die een carrièreswitch willen maken en omgeschoold worden voor werk in de zorg. In de opleiding wordt werken bij Wittenbergzorg gecombineerd met leren op het Hoornbeeck College in Amersfoort.

De leerlingen krijgen een contract, waarbij een deel van de uren bestemd is voor theorielessen. Voor het andere deel van de uren worden zij ingeroosterd bij de intramurale zorg of bij de zorg aan huis. De lessen worden verzorgd door het Hoornbeeck College in Amersfoort. In de eerste tien opleidingsweken zijn er twee lesdagen per week, later in het traject is dat er één per week. De opleiding duurt in totaal twee jaar en leidt op tot het diploma Verzorgende niveau 3. De leerlingen krijgen vanaf de start van de opleiding een salaris. Er zijn geen kosten verbonden aan de opleiding.

Sylvie Vleeming, manager Personeel en Organisatie, vertelt: “In de zorg zitten we te springen om medewerkers, dat is bij ons niet anders. Daarom zijn wij heel blij met mensen die overwegen de overstap naar de zorg te maken. Wij willen hen daarin graag optimaal ondersteunen. De zij-instroomklas is daar een voorbeeld van.” Zou u/jij graag willen deelnemen aan deze klas? Neem dan contact op met P&O.

Wittenbergzorg start deze opleidingsklas samen met Zorgcentrum Het Anker in Kesteren en Zorgcentrum ’t Slot in Gameren.