Stichting Vrienden Zorgcentrum De Wittenberg bestaat 25 jaar

Op 10 juni 2024 is het vijfentwintig jaar geleden dat de Stichting Vrienden Zorgcentrum De Wittenberg in Haaften werd opgericht. Ter gelegenheid van dit jubileum worden er allerlei feestelijke activiteiten voor de bewoners georganiseerd.

De stichting is in 1999 opgericht met het doel om voorzieningen te regelen voor bewoners van De Wittenberg, die niet uit het gewone zorgbudget betaald kunnen worden. Er is inmiddels al heel wat gerealiseerd zoals een duofiets, tuinmeubilair, parasols, diverse audioapparatuur, aanleg van de belevenistuin en de verdere aankleding ervan, een fietslabyrint en een beleeftafel. Rondom de christelijke feestdagen worden bewoners vaak verrast met een attentie.

In de jubileumweek is er elke dag een feestelijke activiteit voor de bewoners en medewerkers. Op maandag is er na het hijsen van de jubileumvlag een bijeenkomst voor bewoners, familie, donateurs en overige genodigden en ’s avonds komt de Haaftense muziekvereniging ‘Nieuw Leven’. Dinsdagmiddag is er voor iedereen een ijsje van de firma Noordam te Hellouw. Op woensdagmorgen is er een kopje Perfecto-koffie van HSB uit Haaften met iets lekkers erbij. Voor de donderdagavond is een optreden van het Haaftensch Mannenkoor geregeld. Op vrijdagavond wordt op de huiskamers van de diverse afdelingen een ‘borreluurtje’ georganiseerd. Op zaterdag 15 juni is het bestuur met een kraam aanwezig op de jaarmarkt te Haaften.

De stichting is geheel afhankelijk van donaties, sponsors, acties (zoals de kraam op de jaarmarkt in Haaften), laatste wilsbeschikkingen en giften van bedrijven, particulieren en kerken. Naast het inzamelen van geld organiseert het bestuur van de vriendenstichting jaarlijks de activiteiten rondom NLDoet.