Kwaliteitsonderscheiding Vrijwillige Inzet Goed Geregeld voor Wittenbergzorg

Op donderdag 24 november jl. kreeg Wittenbergzorg de kwaliteitsonderscheiding Vrijwillige Inzet Goed Geregeld. Met deze onderscheiding laat Wittenbergzorg zien dat het vrijwilligerswerk goed geregeld is. De onderscheiding werd uitgereikt door adviseur José Roelands aan Chantal van Essen, vrijwilligerscoördinator bij Wittenbergzorg.


Wittenbergzorg heeft het vrijwilligerswerk goed geregeld. De kwaliteitsonderscheiding Vrijwillige Inzet Goed Geregeld bevestigt dit. In het rapport komt naar voren dat de vrijwilligers bij Wittenbergzorg gemotiveerd zijn, dat men elkaar kent en zorg draagt voor elkaar. De loyaliteit van de vrijwilligers is bewonderenswaardig en ze voelen zich erg gewaardeerd. De grote betrokkenheid van de vrijwilligerscoördinator speelt hierin een belangrijke rol.


Vrijwilligers zetten zich bij Wittenbergzorg in voor een warme en waardige levensavond voor de ouderen in het woonzorgcentrum en de bezoekers van de dagbesteding. Dat doen zijn door bijvoorbeeld het schenken van koffie en thee, het maken van een wandeling, het helpen bij de weeksluiting of uitstapjes, het bemannen van de receptie en het rondbrengen van maaltijden. Nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom!

De kwaliteitsonderscheiding is een initiatief van de Vereniging NOV (Nederlandse Organisatie Vrijwilligerswerk).

Goed Gergeld adviseur José Roelans overhandigt de kwaliteitsonderscheiding aan vrijwilligerscoördinator Chantal van Essen.