Koninklijke onderscheiding voor vrijwilligster mevrouw Tuiten

Op maandag 27 mei jl. werd mevrouw Japke Tuiten-Heida uit Vuren benoemd tot lid in de orde van Oranje Nassau vanwege al haar vrijwilligerswerk. Zij kreeg het lintje opgespeld door burgemeester Servaas Stoop tijdens de vrijwilligersbijeenkomst in De Gastenhof.

Mevrouw is al vijftig jaar beweegcoach voor ouderen in ons woonzorgcentrum én in woonzorgcentrum Avondlicht in Herwijnen. Wekelijks komt mevrouw naar beide locaties toe om met de bewoners lichamelijke oefeningen te doen. Ze zorgt voor afwisseling, zodat de bewoners en cliënten elke week andere oefeningen doen. Ze bereidt dit zorgvuldig voor, door te zorgen voor bijpassende muziek en de benodigde attributen. Zij houdt rekening met de mogelijkheden en voorkeuren van de bewoners en hun voorkeuren. Door haar enthousiasme weet zij de bewoners in beweging te krijgen. Dit gaat met de nodige humor gepaard.

Daarnaast is ze oprichter en voorzitter van vrouwenvereniging Waalkring. Ze heeft jaren in het bestuur gezeten en doet nog steeds vrijwilligerswerk voor de vereniging. Mevrouw gaat al vele jaren met een bloemetje op bezoek bij zieke leden en bij leden die 80 jaar zijn geworden. Mevrouw is ook vrijwilliger bij de Thaborkerk in Vuren. Ze was ook de coördinator van de rommelmarkt, wat nu een boeken- en kledingmarkt is. Mevrouw Tuiten zet zich in voor de kerstmarkt en maakt dan diverse bloemstukjes. Daarnaast is ze coördinator en collectant geweest voor het sportgehandicaptenfonds.

De uitreiking vond plaats in Haaften tijdens een high tea voor alle vrijwilligers van Wittenbergzorg. Daarbij werden ook andere jubilarissen in het zonnetje gezet.

Foto: Frank Pietersen, www.frankpietersen.photo