"Het is vooral fijn dat de verpleging
zoveel mogelijk met je meedenkt"

Activiteiten

Activiteiten en ontspanning

Onze activiteitenbegeleidsters bieden u een interessant en afwisselend programma met vaste onderdelen en thema’s. U kunt samen met anderen, of juist alleen, bezig zijn met dingen die u leuk vindt.

De activiteiten vinden vooral plaats in het restaurant De Gastenhof. (Ook worden er ongeveer 1 x per maand activiteiten voor u georganiseerd in Waardenburg bij ons steunpunt aan De Vergt 4. Deze data vindt u in de agenda.

U kunt bijvoorbeeld zingen in het koor, luisteren naar muziek, een diavoorstelling bekijken, handwerken en andere creatieve bezigheden verrichten. U kunt ook deelnemen aan o.a. Meer Bewegen voor Ouderen en geheugentraining. 
Ook de vele vrijwilligers die in De Wittenberg actief zijn, kunnen uw dagelijks leven veraangenamen. U kunt regelmatig een gesprek hebben met een vrijwilliger of begeleiding krijgen bij een activiteit die u leuk vindt, bijvoorbeeld wandelen, de krant lezen of een partijtje schaken. De vrijwilligers zijn actief bij individuele en groepsactiviteiten.

Heeft u zelf ook een suggestie voor activiteiten of ontspanning? Laat het ons weten, dan kunnen we kijken in hoeverre we daaraan tegemoet kunnen komen.

Activiteiten bij ons steunpunt in Waardenburg

Voor uw vragen rondom zorg kunt u ook terecht bij ons steunpunt te Waardenburg, De Vergt 4 (naast de Coöp). Geregeld vinden hier ook diverse activiteiten plaats. Onze activiteiten vindt u in de agenda.

Meer informatie over ons steunpunt vindt u in deze brochure.

Wij bieden u bij ons steunpunt ook onze welzijnspas aan. Deze pas geeft voordelen op de activiteiten die daar worden georganiseerd. Meer informatie over deze welzijnspas en het aanvragen ervan leest u in deze link.

2. NL doet 2018: een groot succes met goede weersomstandigheden

IMG_4061.jpg

Ook dit jaar werden door Stichting Vrienden Zorgcentrum De Wittenberg allerlei activiteiten georganiseerd in het kader van NLdoet.

Diverse vrijwilligers waren weer bereid de handen uit de mouwen te steken bij genoemde zorginstelling.

Evenals vorig jaar was in het kader van teambuilding weer een aantal medewerkers van de her in te delen GNL-gemeentes op verschillende locaties aanwezig om de helpende hand te bieden. Zo was in Haaften een groep van 10 personen actief, waaronder burgemeester L. van Ruijven van de gemeente Lingewaal en de wethouders K. Krook (Neerijnen) en T. van Maanen (Geldermalsen).

Groep 8 van c.b.s.  Goudenstein te Haaften verleende eveneens assistentie. Door de afdeling Welzijn van Wittenbergzorg was samen met Welzijn West Betuwe een programma met diverse spelactiviteiten voor de bewoners opgesteld waarbij de jongelui behulpzaam waren. Andere kinderen gingen buiten aan het werk en hielpen daar met zwerfafval opruimen, blad vegen, etc.

Op deze wijze konden de “vrijwilligers van de toekomst” kennis maken met NLdoet en het plaatselijke zorgcentrum en de bewoners.

Het was een productieve dag onder prachtige weersomstandigheden waaraan door de vrijwilligers met veel enthousiasme werd deel genomen. Dank ook aan Tuincentrum Mijdam te Haaften en Hoveniersbedrijf A. & P. Smulders uit Wijk en Aalburg die een bijdrage in natura leverden aan deze dag.

 

 

Kennismaken?

Wilt u meer weten over wonen in zorgcentrum De Wittenberg? Neem dan contact op met ons Zorg Advies Punt: ZAP@wittenbergzorg.nl of bel naar 0418-594977 (niet voor sollicitaties!).

 

contactpagina routebeschrijving

Een sfeerimpressie van de zorg die Wittenbergzorg levert. Zowel op onze locatie in Haaften als bij u thuis. Wilt u de sfeer in het echt proeven? Maak een afspraak!

adres
Zorgcentrum De Wittenberg
Bernhardstraat 4
4175 EE Haaften
telefoon
(0418) 59 49 00
e-mail

Ja, stuur mij meer informatie!