"Het is vooral fijn dat de verpleging
zoveel mogelijk met je meedenkt"

Probeer de online supermarkt als boodschappen doen niet meer lukt

Wittenbergzorg volgt de ontwikkeling van het nieuwe Coronavirus (COVID-19) nauwlettend. Via deze pagina houden wij u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en maatregelen in De Wittenberg.

 

06-06-2020 Update informatie Coronavirus

Versoepelde bezoekregeling

We zijn dankbaar dat we tot nu toe zeer weinig besmette bewoners hebben gehad. Al enkele weken is Wittenbergzorg vrij van besmettingen waardoor we u verheugd kunnen mededelen dat we vanaf maandag 8 juni de nieuwe bezoekregeling kunnen laten ingaan. Dit betekent dat er per bewoner 1 vaste bezoeker is aangesteld die een paar keer per week de mogelijkheid krijgt om langs te komen. De betreffende bezoekers hebben hierover informatie per brief ontvangen. Dit is een bijzonder moment voor onze bewoners, bezoekers en de medewerkers. Wat kijken we er allemaal erg naar uit. Als deze nieuwe regeling goed gaat verlopen, hopen we binnen enkele weken een verdere openstelling mogelijk te kunnen maken. De zogenaamde raambezoeken zullen nog 2 weken blijven plaatsvinden voor overige familieleden of bekenden. We wensen u allen veel geduld en gezondheid in deze periode toe.

Tot zover deze update over de situatie. Als er aanleiding toe is, informeren we u opnieuw.
Heeft u vragen dan kunt u mailen naar corona@wittenbergzorg.nl

 

25-05-2020 Update informatie Coronavirus

 

Bewoners en cliënten

Naar aanleiding van de laatste persconferentie op 6 mei willen we u hierbij een update geven over de situatie bij Wittenbergzorg. We zijn erg dankbaar dat het aantal bevestigde besmettingen in De Wittenberg nog steeds beperkt is. Tot nu toe is bij 3 bewoners het Coronavirus vastgesteld. Als dit gebeurt, gaat de betreffende bewoner in isolatie in de eigen kamer en draagt de zorg beschermingsmiddelen. Eén van deze bewoners is helaas inmiddels overleden. Dit betreuren wij zeer. De andere 2 bewoners zijn hersteld van het virus, waarvoor we heel dankbaar zijn. Zodra er signalen zijn die kunnen duiden op een besmetting dan wordt de bewoner getest. Tot nu toe is het merendeel van deze testen negatief gebleken. Als er sprake is van een verdachte situatie dan wordt de bewoner en familie ingelicht over het beleid.
Bij de Zorg aan Huis en Huishoudelijke Ondersteuning zijn op dit moment geen positief gesteste cliënten.

 

Medewerkers

Inmiddels kunnen ook medewerkers getest worden bij klachten die kunnen wijzen op een besmetting met Corona. Hier is inmiddels ook een aantal keer gebruik van gemaakt. Tot op heden zijn er 2 medewerkers met een bevestigde besmetting. Zij zijn beiden (bijna) hersteld.

Bezoekregeling

Vanaf 11 mei worden alle mantelzorgers/familieleden geïnformeerd over de mogelijkheid van een contactmoment met de bewoners. Vanwege de veiligheid zal dit via een schema gebeuren waarop kan worden ingeschreven. Om dit goed te laten verlopen, zal strikt worden toegezien op naleving van deze regels. We hopen dat dit mooie gebaar onze bewoners goed mag doen.


Tijdens de persconferentie van 20 mei jl. werd medegedeeld dat er een versoepeling van de bezoekregeling mag gaan plaatsvinden onder bepaalde voorwaarden. Na de proef bij 25 verpleeghuizen hebben wij vorige week in onze regio te horen gekregen dat andere verpleeghuizen zich konden melden en dat er dan opnieuw een selectie gemaakt zou worden. Verpleeghuizen waar op dit moment geen besmettingen met het coronavirus zijn, kunnen hun plan gaan maken en daarna dit  plan, zoals het er nu uitziet, vanaf 15 juni kunnen uitvoeren. Vanaf die datum gaat landelijk de versoepelde bezoekregeling in. Ons plan is in de maak en wordt aan de Cliëntenraad en de Ondernemingsraad voorgelegd. Zij hebben er namens de bewoners en de medewerkers inspraak in.

Tot zover deze update over de situatie. Als er aanleiding toe is, informeren we u opnieuw.
Heeft u vragen dan kunt u mailen naar corona@wittenbergzorg.nl

 

Voor algemene vragen omtrent het coronavirus kunt u bellen met het Nationaal Zorgnummer van maandag-donderdag van 9-13 uur: 0900-2356780

(Dit is niet van Wittenbergzorg)

 

Wittenbergzorg doet mee aan een landelijk wetenschappelijk onderzoek waarmee in kaart wordt gebracht hoeveel bewoners/cliënten klachten van COVID-19 (het Coronavirus) vertonen en hoeveel positief getest zijn. Dit onderzoek is heel belangrijk voor het te voeren beleid van de regering en omdat het gebruikt kan worden voor een eerlijke verdeling van bedden en hulpmiddelen. Het RIVM is de opdrachtgever van het onderzoek, dat wordt uitgevoerd in samenwerking met onderzoeksinstituut Nivel. Voor dit onderzoek worden behandelgegevens van cliënten gebruikt, voor zover deze betrekking hebben op besmetting en symptomen van Covid-19.

 

Het Nivel en het RIVM gaan hierbij uiterst zorgvuldig te werk. Alle mogelijke maatregelen worden genomen om te voorkomen dat gegevens kunnen worden herleid tot herkenbare, individuele personen.

 

Gegeven de druk op de zorg en de urgentie van de Coronacrisis kunnen wij redelijkerwijs niet iedereen vooraf om toestemming vragen. Gegevens van cliënten die eerder expliciet bezwaar hebben gemaakt tegen gebruik van hun gegevens voor wetenschappelijk onderzoek worden niet gebruikt.

 

Uiteraard kunt u, indien u dat wenst, ook nu nog bezwaar maken tegen het gebruik van uw gegevens in dit onderzoek. Ook mag u vragen om inzage, afschrift, rectificatie en het wissen van gegevens. U kunt daarvoor desgewenst contact opnemen met de de heer C. van de Craats, bestuurder: cvdcraats@wittenbergzorg.nl

 

12 juni
Voor senioren kan het doen van de wekelijkse boodschappen een hele opgave zijn. Steeds meer kleine/lokale supermarkten sluiten de deuren. Daarom zijn ouderen al gauw toegewezen op de grotere supermarkten. Veel ouderen hebben moeite met het vinden van hun boodschappen. Daarnaast is het een heel karwei om alle zware boodschappen weer mee naar huis te nemen. Een uitkomst kan dan de online supermarkt zijn.

Online kunnen ouderen op hun gemak de boodschappen in hun virtuele winkelmandje leggen. Daarnaast worden de boodschappen afgeleverd op een moment dat hen uitkomt. Veel bezorgdiensten bezorgen tot in de keuken. Als oudere hebt u dus nergens meer omkijken naar. U hoeft de boodschappen alleen nog maar in de voorraadkast, koelkast of diepvries op te bergen.

 

Voordelen van online boodschappen doen

  • Niet meer hoeven tillen aan zware boodschappentassen
  • Boodschappen doen waar en wanneer u wil, ook buiten de openingstijden
  • Het bespaart u een hoop tijd en energie
  • Minder (dure) impulsaankopen. Online bent u bewust wat u uitgeeft
  • Snel bezorgd, tot in de keuken

 

Welke supermarkten bezorgen er hier?

Welke supermarkten bezorgen er in de gemeenten Neerijnen, Geldermalsen en Lingewaal? Boodschappenspot.nl zocht het uit en vatte het een en ander samen. Albert Heijn, Jumbo en Coop zijn alle drie goed vertegenwoordigd in deze gemeenten. In een groot deel van de regio bezorgen zij de boodschappen al aan huis. Ga naar Boodschappenspot, en bekijk welke supers er op uw specifieke locatie bezorgen.

 

Albert Heijn

Minimum bestelbedrag €70
Kosten voor bezorging aan huis: vanaf €3,95
Kosten afhalen in winkel: vanaf €1,50

 

Pluspunt: Enorm groot assortiment, ruime keuze in bezorgmomenten, nauwkeurige bezorging

Minpunt: Hoog minimaal bestelbedag (€70). Tip: gebruik een voucher voor gratis bezorging.

 

Jumbo

Minimum bestelbedrag €50

Kosten voor bezorging aan huis: vanaf €6,00

Kosten afhalen in winkel: vanaf €1,95

 

Pluspunt: Veel pick-up points, over het algemeen goedkoop

Minpunt: Webshop voor ouderen niet erg gebruiksvriendelijk

 

Coop

Minimum bestelbedrag €40

Kosten voor bezorging aan huis: vanaf €4,95

Kosten afhalen in winkel: vanaf €2,99

 

Pluspunt: Prettige webwinkel, de lokale Coop bezorgt de boodschappen zelf

Minpunt: Online assortiment nog beperkt

 

Kookt u niet meer zelf?

Kies dan voor een maaltijdservice of tafeltje dekje

Online boodschappen doen is niet perse een uitkomst voor alle ouderen. Sommige ouderen kunnen niet meer zelf koken, en anderen vinden het heerlijk om een goede maaltijd voorgeschoteld te krijgen. In dat geval is de maaltijdservice / tafeltje dekje service van Wittenbergzorg een uitkomst voor u. Deze maaltijden kosten €7,70 en worden rechtstreeks uit de keuken van De Wittenberg geleverd. U ontvangt dan een voorgerecht, nagerecht en een bijpassend bijgerecht. De maaltijden kunnen warm worden aangeleverd zodat u direct aan tafel kunt, maar u kunt er ook voor kiezen om het zelf op te warmen met de magnetron.

 

Kennismaken?

Wilt u meer weten over wonen in zorgcentrum De Wittenberg? Neem dan contact op met ons Zorg Advies Punt: ZAP@wittenbergzorg.nl of bel naar 0418-594977 (niet voor sollicitaties!).

Download ook onze algemene brochure

 

contactpagina routebeschrijving

Een sfeerimpressie van de zorg die Wittenbergzorg levert. Zowel op onze locatie in Haaften als bij u thuis. Wilt u de sfeer in het echt proeven? Maak een afspraak!

adres
Zorgcentrum De Wittenberg
Bernhardstraat 4
4175 EE Haaften
telefoon
(0418) 59 49 00
e-mail

Ja, stuur mij meer informatie!